Nieuws

Jubilarissen avond bij Brandweer Lisserbroek 25/11/2018

Lisserbroek,  Zaterdagavond is in de kazerne van Brandweer Lisserbroek stilgestaan bij een viertal jubilarissen. Tweemaal 20 jaar, eenmaal 30 jaar en eenmaal 35 jaar brandweerervaring waren de reden om een postavond te organiseren.

Lees verder

Henk bedankt voor 46 jaar brandweerdienst! 09/04/2018

In maart dit jaar rukte Henk van Voorst voor de laatste keer uit. ‘Natuurlijk ga ik het missen. Vandeweek nog hoorde ik ze gaan en dan denk je toch: daar had ik bij kunnen zitten! Maar ik word 66 en het is mooi geweest.’

Lees verder

Nieuwe pagers met terugmelding 28/02/2018

 

P 5 (PROEFALARM) Dienstverlening 12-Kazerne Lisserbroek Veenwortelstraat Lisserbroek 12GG01 124630
Lees verder

Jubilarissen in het zonnetje gezet 19/11/2017

Op zaterdag 18 november zijn 2 jubilarissen bij Brandweer Lisserbroek in het zonnetje gezet. Caspar Brandemann en Guus Borst zijn inmiddels respectievelijk 20 jaar en 35 jaar vrijwilliger bij post Lisserbroek.
Caspar, nu 38, begon op zijn 18e bij de brandweer met de opleiding Brandwacht. Aansluitend heeft hij ook de opleiding tot Brandwacht 1e klasse en vervolgens Hoofdbrandwacht gevolgd. Na het volgen van de opleidingen is Caspar ook aangenomen als beroeps brandweerman bij de 24 uurs-dienst in Velsen. Vervolgens heeft Caspar de mogelijkheid aangegrepen om zich verder te ontwikkelen tot bevelvoerder, de functie die hij nu bekleedt binnen de post.

Na een uitnodiging van zijn buurman om eens een oefenavond mee te kijken kwam Guus 35 jaar geleden thuis met de mededeling dat hij bij de brandweer zat. Het toen opgelopen "brandweervirus" is hij nooit meer kwijt geraakt. Ook Guus is via de Brandwacht opleidingen doorgegaan tot bevelvoerder. In zijn loopbaan bij post Lisserbroek is hij 19 jaar postcommandant geweest van de post Lisserbroek.
In de loop der jaren hebben Guus en Caspar de nodige ontwikkelingen meegemaakt bij de brandweer. De ontwikkelingen van voertuigen en materialen zijn talloos geweest. Van een "wollen" pak met een ouderwetse helm met goudkleurige kam tot de huidige helmen met ingebouwde brillen en mogelijkheid om direct ademlucht aan te koppelen.
Post Lisserbroek is onderdeel van de Veiligheidsregio Kennemerland en is trots op de jubilarissen van post Lisserbroek.

Lees verder

Unieke jubilea bij brandweer Lisserbroek 11/02/2017

Bij brandweer Lisserbroek zijn recentelijk 2 unieke jubilea gevierd: 2 postleden zijn maar liefst ieder 45 verbonden aan brandweer Lisserbroek.

Lees verder

25 jarig jubileum bij Brandweer Lisserbroek 30/10/2016

 

Afgelopen week heeft René Straathof zijn 25 jarig jubileum gevierd bij Brandweer Lisserbroek. Hij kreeg de welverdiende medaille opgespeld en er werd teruggekeken op het verloop van zijn carrière.

 

Lees verder

Geen huisnummers meer in alarmering 07/09/2016

De brandweer is gewend dat bij alarmering adresgegevens in de pager verschijnen. Dit is strijdig met de wet op de privacy, want wij mogen als brandweer niet kenbaar maken waar wij hulp verlenen. Doordat informatie uit P2000 op allerlei websites te vinden is, worden deze adressen openbaar. Dat mag niet. Daarom heeft de veiligheidsregio besloten vanaf 5 september a.s. géén huisnummer meer mee te geven bij de alarmering.

Lees verder

Onderscheiding Postleden Rijsenhout en Lisserbroek 20/10/2015

Rijsenhout – Op maandagavond 19 oktober heeft burgemeester Theo Weterings  tijdens een feestelijke receptie in kazerne Rijsenhout  twee vrijwilligers  koninklijk onderscheiden. Leen van Giesbergen van post Lisserbroek en Frans van Dijl van post Rijsenhout zijn beide benoemd  als lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Lees verder

Leen van Giesbergen verlaat na 21 jaar post Lisserbroek 12/04/2015

Collega's en oud-collega's van het circuit, Hoofddorp, Nieuw Vennep en natuurlijk ook van post Lisserbroek hebben op zaterdag 11 april de moeite genomen om aanwezig te zijn bij de afscheidsreceptie van Leen.

Lees verder

Brandweerdag op de Olmenhorst 10/03/2014
Lees verder

1-10 van de 57 Volgende pagina >>