Overige 2016

<< vorige 3 van de 6 volgende >>

Opendag 2016


Melding:
Type:
Overig
Datum:
21-05-2016
Tijd:
08:00
Voertuig:
4600 (Kazernering)
 
 

 

 

Open dag Brandweer Lisserbroek groot succes!

De open dag op 21 mei was zo opgezet dat er informatie was over het werk van de brandweer, maar ook op het voorkomen van brand.

Tijdens verschillende demonstraties is getoond waarom het onverstandig is om een bekertje water in een pan te gieten als je vlam in de pan hebt. Veel bezoekers zijn onder de indruk van het ontploffen van een klein gasflesje en de vlam die dat met zich meebrengt.

Er waren voertuigen te bekijken zoals een hoogwerker voor blussen en redden op hoogte, een hulpverleningsvoertuig met materialen om te assisteren bij ongelukken en een voorlichtingsvoertuig met  informatie over het voorkomen van brand en wat te doen bij brand.

Natuurlijk was er voor de jeugdige bezoekers ook het een en ander te doen. Zo konden alle kinderen dankzij jeugdbrandweer Lisserbroek zelf een huisje blussen.

Vrijwilligers gezocht

Brandweer Lisserbroek zoekt vrijwilligers die overdag beschikbaar zijn en binnen 4 minuten in de kazerne kunnen zijn ter versterking van de ploeg voor toekomstig verloop. Binnenkort wordt een avond georganiseerd met meer informatie voor geïnteresseerden.

Zodra hiervoor een datum bekend is kunt u dit lezen op deze website.

 Foto: Jeffrey Koper


Laatst aangepast op 15/06 om 11:46

Terug